112Den Helder

Den Helder koploper met hoogste aantal autovernielingen: 235 schades in één jaar

Den Helder – Zet je auto voortaan maar ergens anders neer, want Den Helder is koploper als het gaat om vandalisme aan auto’s. Dat blijkt althans uit een onderzoek van autoverzekeraar Independer. Afgelopen jaar zijn in de stad 235 schademeldingen gedaan, dat is het hoogste aantal autovandalismegevallen in Nederland.

Ingeslagen ruiten, krassen in de lak en het lek steken van autobanden: zeker 1 op de 10 Helderse auto-eigenaren trof het afgelopen jaar de auto aan met schade. Wel was er sprake van een daling in het autovandalisme binnen Den Helder ten opzichte van 2019.

Schadebedrijven uit Den Helder lijken niet direct profijt te hebben gehad van de aantallen schades. Zij kunnen de hoge aantallen autovernielingen niet direct plaatsen. “We kijken een beetje vreemd op van het bericht. Er komt wel eens een auto binnen met een kras in de lak, maar zeker niet zo vaak”, aldus een woordvoerder van Autoschade Den Helder.
Wie zijn auto echt veilig wil neerzetten moet uitwijken naar de Waddeneilanden. Uit cijfers van de verzekeraar en de politie blijkt dat op Vlieland en Schiermonnikoog het minst auto’s moedwillig worden beschadigd.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button