Hollands KroonPolitiek

LADA: waarom geen onderzoek naar restwarmte datacenters?

Hollands Kroon – Namens de fractie van LADA vraagt Henk van Gameren aan het college van B&W waarom in Hollands Kroon geen onderzoek is gedaan om inzicht te krijgen over wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn om de restwarmte van datacenters nuttig te gebruiken.

Uit de op 6 maart in het Noord-Hollands Dagblad gepubliceerde e-mailwisseling wordt wethouder Meskers er op gewezen dat de restwarmte van de datacenters de lucht in wordt geblazen en er geen bestemming aan gegeven kan worden.

Tijdens de beeldvormende vergadering over de restwarmte van datacenters werd in de presentatie van de heer Stijn Grove (Managing Director Dutch Datacenter Associaton) aandacht besteed aan het feit dat in Groningen onderzocht wordt wat de mogelijkheden zijn om restwarmte uit datacenters in de Eemshaven naar de stad Groningen te vervoeren om gebruikt te worden voor stadsverwarming.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button