Den Helder

Mavo aan Zee tijdelijk gesloten wegens corona-uitbraak

Den Helder – Mavo aan Zee heeft op advies van de GGD besloten het schoolgebouw te sluiten tot woensdag 17 maart voor alle 524 leerlingen. Er zijn teveel coronabesmettingen en de situatie is te onveilig.

Dit maakte directeur Hans van Beekum vrijdagmiddag bekend. Om hoeveel besmette leerlingen het gaat mag in verband met de privacywet niet vermeld worden. De school hoopt donderdag 18 maart weer te kunnen openen na de vijf dagen quarantaine. Tot die tijd worden de leerlingen voorzien van online thuisonderwijs.

“Aankomende woensdag zal al het personeel en de leerkrachten getest worden. Als we deze resultaten binnenkrijgen maken we woensdag een besluit of het verstandig is om donderdag het gebouw weer te openen voor fysiek onderwijs.”

De directie moedigt ook de leerlingen aan om zich te laten testen. Tentamens en andere PTA’s zullen indien nodig worden uitgesteld.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (20). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

Back to top button
%d bloggers liken dit: