Den HelderHollands KroonSchagen

NPO Radio 1 op verkiezingstour in de Noordkop

Advertentie:

Noord-Holland – Al ruim een jaar rijdt de bus van het NPO Radio 1 programma ‘Hilversum Uit’ het land door voor een lokale blik op de actualiteit. Van Limburg tot Friesland, van Twente tot Zeeland. Overal ontving Radio 1 in de rubriek ‘Back to my roots’ een Kamerlid uit die regio. Waar sommige regio’s goed vertegenwoordigd zijn in de kamer, is het in andere regio’s lastig om maar één Kamerlid te vinden.

De Noordkop komt er het slechtst van af. Op dit moment is er maar één zittend Kamerlid die boven Alkmaar woont, namelijk PvdA’er Gijs van Dijk op Texel. Het aantal kandidaten uit de Noordkop is echter verdubbeld van vijf in 2017 naar elf bij de komende verkiezingen, waarvan de meeste op een onverkiesbare plek.

Aanstaande zaterdag 13 maart van 15.00 tot 16.00 staat de verkiezingsbus van ‘Hilversum Uit’ bij het stemlokaal Theater De Kampanje in Den Helder. In de bus zitten de kandidaat Kamerleden Daan Pruimboom (plaats 9, Lijst Henk Krol), Jelle Beemsterboer (plaats 28, CDA) en doorgewinterde politicus en raadslid in Hollands Kroon Jeffrey Leever.

Verder in de uitzending
• De Helderse Harmen Krul is de jongerenkandidaat van het CDA. De 26-jarige fractievoorzitter is kandidaat Kamerlid en vertelt wat hij van Den Helder wil meenemen naar de Kamer. Ook ontmoet hij zwevende kiezer Tygo Gauw. De net 18-jarige Tygo wil weten wat het CDA voor de jongeren kan betekenen.

• De 24-jarige singer songwriter Lotte Schuiling uit Den Helder zal nummers van haar nieuwe album live spelen. Eerder deed Lotte al mee aan de YouTube editie van De Beste Zangers.

• De Hollandse Held is deze week de 89-jarige mevrouw Ans Koorn, die al sinds 1955 vrijwilliger is bij het stembureau in Den Helder.

• In de rubriek Offline debatteren jongeren uit de Kop van Noord-Holland over de stelling: “Jongeren moeten juist in coronatijd gaan stemmen”. Een divers gezelschap discussieert mee: van GroenLinks tot FvD en van niet-stemmer tot voorstander van een stemplicht.

• Stadsdichter Yanaika Zomer schreef speciaal een verkiezingsgedicht en draagt deze voor in “Het Laatste Woord”.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button