Den HelderJeugd

Aqua Kidsclub bij Aquacentrum Den Helder

Advertentie:

Den Helder – De Aqua Kidsclub bij Aquacentrum Den Helder is een club voor alle basisschoolkinderen die in het bezit zijn van zwemdiploma A of hoger. De Kidsclub in zwembad Het Heersdiep is met name voor kinderen die dol zijn op zwemmen, maar zich niet perse bij een vereniging aan willen sluiten. Tijdens de Aqua Kidsclub middagen wordt er elke keer een andere activiteit of thema georganiseerd zoal survivalzwemmen, snorkelen, balspellen, zwemmend redden, bootcamp en nog veel meer. De Aqua Kidsclub gaat vanaf 7 april van start.

Tijdens de Aqua Kidsclub wordt gewerkt aan de diverse (zwem)technieken, maar plezier en bewegen staan centraal, want 45 minuten lang bewegen in en rond het water is gezond voor ieder kind. De kinderen zwemmen soms in het instructiebad en soms in het trainingsbad. Bij mooi weer eventueel ook in het buitenbad of op het buitenterrein. Omdat plezier hebben voorop staat, wordt alles gedaan zonder een prestatie. Meedoen en plezier maken is belangrijker dan het behalen van een diploma of het winnen van een wedstrijd. Geen stress voor het kind, maar gewoon even lekker bezig zijn in het water.

Sociale vaardigheden
Door de verschillende materialen die gebruikt worden, worden niet alleen de fysieke ontwikkelingen maar ook de sociale- en motorische vaardigheden verbeterd. De kinderen kunnen samen met een vriendje of vriendinnetje komen maar ook nieuwe kinderen leren kennen op de club. De Aqua Kidsclub is dus een echte uitdaging voor kinderen die plezier hebben in het water én na het halen van een zwemdiploma verder willen blijven zwemmen.

Meer informatie is te vinden op https://acdh.nl/activiteiten/aqua-kidsclub/

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button