Cultuur/NatuurHollands KroonUitgaan

Concert door Lucie de Saint Vincent in Hippolytuskerk

Advertentie:

Hollands Kroon – Word meegesleept in de sfeer van een ‘Salon de Musique’ rond het jaar 1800, in de Hippolytuskerk zondag 27 maart. De Parijse salons waar de beau monde en verlichte geesten elkaar troffen – les Salons des Lumières. Geniet van muziek van vrouwelijke componisten, allen uit de Franse high society.

Stel je elegante dames in de mooie jurken van die tijd voor, heerlijke parfums, kaarslicht, een goed glas wijn en geniet van deze fortepianiste. Met vrouwelijke componisten als Madame de Charrière, Madame de Villeblanche, Marie Bigot en Hélène de Montgeroult. Allemaal vrouwen die enigszins in de vergetelheid zijn geraakt, maar prachtige composities hebben gemaakt. Natuurlijk is er ook muziek van Ludwig von Beethoven, de grote componist uit die tijd, die bevriend was met deze dames.

Het concert zal plaatsvinden in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef op zondag 27 maart, om 15.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.dekroonconcerten.nl, de kosten zijn €17,50 (dit is inclusief een pauzedrankje). Ook voor aanvang van het concert in de kerk zijn nog kaarten te koop of reserveer per telefoon bij Gideon van Beek: tel. 0227 72 02 04. Kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding van een betalende volwassene ouder gratis toegang.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button