Schagen

Hoe vangen ze eenden bij Eendenkooi ‘t Zand?

Advertentie:

Schagen – Iedereen is zondag 27 maart vanaf 14.00 welkom bij eendenkooi ‘t Zand. Landschap Noord-Holland heeft deze cultuurhistorische eendenkooi helemaal in oude staat teruggebracht. Neem een kijkje achter de schermen bij de ruim 400 jaar oude eendenkooi en leer alles over eenden vangen door de eeuwen heen. Wie wist bijvoorbeeld dat ‘een graantje meepikken’ of ‘de pijp uitgaan’ spreekwoorden zijn afkomstig uit de werkzaamheden in een eendenkooi?

Kom langs en ontmoet de kooiker en hoor over zijn passie voor eenden. Hij laat zien hoe zij met een vernuftig stel vangpijpen en de hulp van een slim kooikershondje eenden vangen. De vogels worden geringd voor wetenschappelijk onderzoek.

Na een korte wandeling tussen de rietschermen zal de groep doorgaan naar de kooiplas, zodat de eenden niet schrikken. Vanachter het kijkscherm is het mogelijk het natuurlijke gedrag van de eenden in stilte te bekijken. In de kooiplas zijn staleenden die weer andere eenden aantrekken. Daar zitten soms heel bijzondere soorten tussen. Rondom de kooiplas liggen vier vangpijpen. Tijdens dit bezoek maken bezoekers ook een wandeling door het prachtige natuurgebied waar de eendenkooi in ligt.

Meer informatie
Wanneer: zondag 27 maart 2022 van 14.00 uur tot 15.30 uur
Waar: Bezoekerscentrum Eendenkooi ’t Zand, Korte Bosweg 47a, ‘t Zand
Kosten: Volwassenen €7,-, kinderen €3,-. Beschermers €4,-, kinderen van beschermers €2,-.

Reserveren is mogelijk via www.gaatumee.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button