Den HelderJeugdSport

Recordaantal kinderen bij start Scholierenveldloop

Den Helder – Na twee jaar geen loop wegens corona verschijnen er dit jaar ruim 1200 kinderen aan de start van de Scholierenveldloop. De jonge renners zullen het zo gemist hebben dat ze dit jaar massaal meedoen. De 28e editie kent hierdoor inmiddels ook een nieuw record aan deelnemers. De veldloop vind woensdag 16 maart plaats op de atletiekbaan aan de Ruyghweg.

“Dit jaar staan we stil bij Dick van der Weide. Hij heeft dit evenement samen met zijn vrouw Hannie naar Den Helder gebracht en groot gemaakt. Onze oud-directeur die overleden is willen we eren met zijn eigen bokaal. De beker van het scholenklassement is daarom vernoemd en heet nu de Dick van der Weide-bokaal. Hannie geeft het eerste startsignaal en reikt de bokaal uit aan de school die hem wint”, vertelt Tanja Ites van organisator Team Sportservice.

Het startsignaal van de 28e Scholierenveldloop is om 14.30 uur. Daarna starten er twaalf leeftijdsgroepen ongeveer om de tien minuten.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik was tot en met oktober 2022 werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business.

Wellicht ook interessant

Back to top button