Den Helder

Training mindfulness voor vrijwilligers

Den Helder – Even los uit de drukte van de dag? Aandacht voor de wereld om je heen. Is iemands hoofd vol of is diegene ‘mindfull’? Omgaan met stress. Na een drukke dag even je hoofd leegmaken. Stil staan bij een moment op de dag. Even tijd voor jezelf nemen. Het klinkt allemaal zo makkelijk, maar hoe doet iemand dat?

Vrijwilligers zetten zich vaak in voor een ander. Deze training is er voor vrijwilligers zelf.

Met die reden biedt de Vrijwilligersacademie van MEE & de Wering een kennismaking met Mindfulness aan. Zonder zweverig gedoe.

Wat komt er aan bod?
De kennismakingsworkshop is een toegankelijke introductie op mindfulness. De essentie van de bijeenkomst is dat er gefundeerde en praktische oefeningen worden aangeleerd die de deelnemers meteen in hun dagelijkse leven kunnen toepassen: een passende mix tussen theorie en zelf oefenen.

Een deel van de onderwerpen:
•Mindfulness: een wetenschappelijk onderzochte methode (een beetje theorie);
•Kennismaken met verschillende mindfulness oefeningen: ervaar het zelf;
•Tools voor de dagelijkse praktijk: tips en oefeningen voor hoe om te gaan met drukte en mindful zorgen voor jezelf.

Na afloop?
Na de kennismaking gaat men naar huis met concrete oefeningen en nieuwe inzichten. De presentatie en het MindfulnessFabriek e-book vol praktische tips en inspiratie wordt nagestuurd. Dit e-book bevat het eerste hoofdstuk van het volledige boek. Inbegrepen zijn 5 oefeningen, inclusief een audiobegeleiding van een mindfulness oefening.

Men kan dus, desgewenst, direct zelf aan de slag. De eigen bijdrage is €7,- per persoon. In sommige gevallen kan dit vergoed worden door de eigen organisatie, neem bij vragen hierover gerust contact op. Koffie & thee zijn aanwezig op locatie.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Eventueel deelnemende vrijwilligers die denken dat slechts een paar praktische oefeningen een stevige oplossing zouden kunnen gaan bieden voor hun ´problematiek´ komen bedrogen uit. Ook al omdat heel voorzichtig wordt gesproken van ´slechts een beetje theorie (hoor…)´, er is het nogal populistische aanreiken van ´tools´…en dat alles wordt dan als het ware ook nog onder een verwachtingsvol gebrachte garantie aangeboden zelfs onder de beloftes; ´zonder zweverig gedoe´ en om snel en effectief ´even je hoofd leeg te maken´ en zo ´los van de drukte´ te komen. Verder weg van ´een oplossing´of ´gewenste mentale verandering´ bij jezelf kun je werkelijk bijna niet geraken.,,

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: