Uitgaan

Jiddische muziek bij Kroonconcert in Hippolytuskerk

Advertentie:

Hippolytushoef – Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk organiseert zondag 24 maart om 15:30 uur alweer het laatste Kroonconcert van dit winterseizoen. Het concert zal verzorgd worden door het Novaya Shira Collectief. Zij spelen Jiddische liederen en verhalen uit de mystieke joodse traditie.

De muziekgroep bestaat uit Shura Lipovsky (zang), Bert Vos (viool), Kimball Huigens en (piano). Het concert heet ‘liefde in alle talen’. De Nederlandse zangeres Shura Lipovsky wordt internationaal erkend als een van de meest vooraanstaande vertolkers van het Jiddische lied. Ze laat met haar mooie en krachtige stem de liederen met veel nuances horen en omkleedt ze met prachtige en soms grappige teksten.

De begeleidende musici, pianist Kimball Huigens en violist Bert Vos, vertolken met hun virtuoze spel de wereld van het Jiddische lied en de sfeervolle Klezmer muziek en brengen ook een aantal prachtige Klezmersuites ten gehore. Liefde, vreugde, pijn, verdriet, heimwee en geluk, alles komt aan bod. Het resultaat is diepgaande en ook feestelijke muziek. Het leven als grootste goed.

Meer informatie over dit concert is te vinden op www.dekroonconcerten.nl. Daarnaast kan voor meer informatie telefonisch contact worden opgenomen met Gideon: 0227-720204.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button