112

Verstandelijk beperkt meisje betast door pleegvader uit Hippolytushoef

Advertentie:

Alkmaar/Hippolytushoef – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag een celstraf van een jaar geëist tegen de 59-jarige W. W. omdat hij in 2022 een veertienjarig meisje heeft betast in zijn woning in Hippolytushoef. De ex van W. zorgde in die periode als pleegmoeder voor het meisje, dat geestelijk functioneert op het niveau van een jong kind. “Ik denk dat ze dit de rest van haar leven nog met zich mee zal dragen. Ze heeft het er nog steeds veel over”, vertelde de huidige voogd van het slachtoffer.

De 59-jarige verdachte gaf na zijn aanhouding meteen toe dat hij het meisje inderdaad heeft betast. Hij bekende dat hij zijn hand onder haar shirt stopte, en haar borsten betastte. Ook zei hij dat hij het geslachtsdeel van het slachtoffer heeft aangeraakt. “Je hebt iets gedaan wat ik heel erg vind. Er zijn plekken die ik ontwijk, zodat ik je niet tegen hoef te komen. Ik hoop dat je verhuist, zodat ik je niet meer hoef te zien,” schreef het slachtoffer in een brief naar de man. W. was al ongeveer een jaar eerder gescheiden van de pleegmoeder van het slachtoffer, maar het meisje kon hem nog wel opzoeken omdat hij in de buurt woonde.

De advocaat van W. had het liefste gezien dat W. een werkstraf opgelegd zou krijgen. De man is namelijk manisch depressief en volgt wekelijks een behandeling. Hij schaamt zich echter zo voor wat er is gebeurd, dat hij zich steeds verder terugtrekt. Het OM wil ook dat W. een behandelverplichting en een contactverbod met het slachtoffer krijgt opgelegd. De Alkmaarse rechtbank doet op 26 maart uitspraak in de zaak.

Geschreven door Joost Verhagen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button