Den HelderPolitiek

Helders college betwist beweringen PVV: Geen overlast van hangjongeren bij Dorperweerth

Den Helder – Het college B&W van Den Helder heeft maandagochtend gereageerd op de schriftelijke vragen die de PVV begin maart heeft ingediend. Deze vragen hadden betrekking een groep hangjongeren die volgens de PVV voor grote overlast zou zorgen bij winkelcentrum Dorperweerth in Julianadorp. Het college heeft navraag gedaan bij het winkelcentrum en geeft aan dat van overlast geen sprake is.

De PVV heeft signalen ontvangen dat jongeren onder andere op scooters vlak langs de ingang van het winkelcentrum scheuren en dat hun aanwezigheid een intimiderende werking heeft op de ondernemers en het winkelend publiek. Handhaving is volgens hen niet in staat om adequaat in te grijpen. De Partij voor de Vrijheid vraagt het college daarom om extra maatregelen te nemen, met “een zo repressief mogelijk karakter”. Hierbij noemen zij als voorbeeld het inzetten van forse boetes.

Het college ontkent in haar reactie echter dat er sprake is van de situatie die de PVV omschrijft. Zij hebben navraag gedaan en beamen dat er inderdaad een groep van ongeveer vijftien jongeren regelmatig te vinden is bij het winkelcentrum, maar dat van overlast geen sprake is. Volgens het winkelcentrum zelf gaat het namelijk juist goed met de jeugd en zij ondervinden weinig problemen. Wel zijn er het afgelopen jaar 81 meldingen van jeugdoverlast Dorperweerth bij de politie binnengekomen. Echter, overlast is volgens het bestuur een subjectieve belevenis. “Waar de één overlast ervaart (bijvoorbeeld een aantal jongeren bij elkaar in de buurt van een winkelcentrum) ervaart een ander dat niet”, aldus het college B&W. Aanvullende maatregelen komen er dus niet, de gemeente blijft via team Jeugd en jongerenwerk, de politie, boa’s, wijkmanagers en bureau Halt de situatie omtrent hangjongeren monitoren.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

4 reacties

  1. “overlast is volgens het bestuur een subjectieve belevenis” wat een klinkklare onzin, ondertussen wel 81 meldingen, ze zijn gewoon weer te beroerd om er iets aan te doen, het enige wat die elite club wil is een mega duur totaal overbodig mega paleis op Willemsoord, verder te beroerd om s’ochtends het nest uit te komen ……

    1. Er wordt weldegelijk iets aan gedaan in een samenwerking van winkeliers, politie en BOA’s. En de overlast is onder controle mede door maatregelen van het winkelcentrum in overleg met politie en gemeente.

      1. behoorlijk tegenstrijdig dan…… u zegt dat het (nu dankzij maatregelen tot stand gekomen door samenwerking met BOA-s politie en winkeliers) onder controle is en college beweert dat er geen vuiltje aan de lucht is (geweest) en dat de PVV onzin uitkraamt…… wie spreekt nu de waarheid??

Back to top button
%d bloggers liken dit: