Den Helder

Lizzy in finale Miss World Nederland

Den Helder – Nog een paar maanden en dan moet duidelijk zijn of de Helderse Lizzy Dobbe de nieuwe Miss World Nederland is. Ze staat, samen met acht andere dames, in de finale, maar het is nog onduidelijk wanneer die precies plaatsvindt. “Door corona is het al een paar keer verschoven, maar binnen drie maanden moet het nu wel gerealiseerd zijn”, vertelt Catharina van Staveren namens de organisatie.

Dobbe vertegenwoordigt Noord-Holland en hoorde in december dat ze door was naar de finale. Als ze die weet te winnen mag ze later dit jaar naar de Miss World verkiezing. Die vindt plaats in Puerto Rico, op 16 december. Zover is het nog niet en alhoewel Lizzy volgens ingewijden een goede kans maakt, moet er nog wel het een en ander gebeuren. Zo staan onder meer de talent challenge, de sport challenge en de ‘head to head’ nog op het programma. Allemaal activiteiten om de negen finalisten zo goed mogelijk voor te bereiden op de daadwerkelijke finale.

De finale had al eerder moeten plaatsvinden, maar corona zette daar tot nu toe een streep door. “We willen de finale toch het liefste live doen en niet online”, laat Van Staveren weten.

70 jaar
De oudste en de eerste moederorganisatie ter wereld op het gebied van schoonheidsverkiezingen Miss World bestaat dit jaar 70 jaar. Wereldwijd is dit originele concept hierna overgenomen door vele
organisaties. In Nederland heeft de organisatie Miss World Nederland eveneens een jubileum. In opdracht van Miss World bestaan zij dit jaar nu vijf jaar. Dit is dit jaar reden te meer voor een feestelijke verkiezing van de nieuwe Miss World Nederland.

Miss World en Miss World Nederland hebben hiernaast een bijzondere kijk op de beeldschone dames die mee doen aan de befaamde beauty contest. Zij kijken bij de selectie niet alleen maar naar het
uiterlijk van de deelneemsters. Dit is zelfs van ondergeschikt belang. Ook de oorspronkelijke badpakkenshow is geschrapt uit het selectieprogramma. Dit mede voor vrouwen die zich vanuit
culturele en religieuze overwegingen niet in een badpak aan het publiek kunnen en mogen vertonen. Zodoende wordt hen toch de ruimte geboden om toch mee te kunnen doen aan de verkiezingen.

Wat vooral weegt bij de selectiecriteria van Miss World is hoe de kandidates zich inzetten voor goede doelen. Het motto van Miss World en Miss World Nederland is dan ook ‘Beauty with a purpose’. Er is hierbij geen sprake van onderlinge strijd en competitie maar juist de ontwikkeling van solide vriendschappen en netwerken staat centraal. Door CEO Miss World Nederland Katia Maes en haar
team wordt hierbij nadrukkelijk geïnvesteerd in de creatie van waardevolle netwerken en in goede onderlinge relaties, die elkaar later en waar mogelijk en waar nodig de helpende hand kunnen bieden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button