Den Helder

Ook dit jaar weer een Stadscamping op Mariëndal

Advertentie:

Den Helder – De stadscamping vindt dit jaar weer plaats in Den Helder en is van 13 tot en met 16 augustus. De Stadscamping is een pop-up camping in Mariëndal, het groene gedeelte naast de Helderse Vallei tegenover de Doggersvaart. Bewoners van Den Helder en Julianadorp leren elkaar kennen op de Stadscamping. De camping wordt opgebouwd, voor en door Jutters.

Het doel van de Stadscamping is het creëren van ontmoetingen. Door te kamperen in eigen stad leven stadsgenoten een paar dagen intensief naast elkaar en hebben daadwerkelijk op een vrolijke en ongedwongen manier contact. Op de camping is iedereen gelijk en juist daarom kan hier ontmoeting plaatsvinden. Dit is nodig aangezien de kloof tussen arm en rijk de afgelopen jaren sterk is gegroeid en ook die tussen hoog en laagopgeleiden en tussen allochtone en autochtone bewoners. Het wordt dus steeds minder vanzelfsprekend mensen uit een andere leefwereld te ontmoeten.

Op de Stadscamping is iedereen welkom, van zuigelingen tot senioren, van yuppen tot daklozen, van Limburgers tot Antillianen, van muurbloempjes tot druktemakers, iedereen ontmoet elkaar. Organisatoren hopen dat dit fantastische opgezet kan worden met daarbij de nodige maatregelen die zij vanuit RIVM zullen opvolgen.

Centraal staat het samenbrengen van jong en oud in alle soorten en maten, met of zonder kinderen, rijk of arm, allochtoon of autochtoon en alleen of met een heel gezin.

Boeken kan via de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button