112Video

Politie-onderzoek na beschieting woningen (video)

Den Helder – De recherche heeft onderzoek gedaan aan de Steengracht in Den Helder, nadat bewoners van die straat melding hadden gemaakt van geloste schoten. Een politiewoordvoerder bevestigt dat er zondagavond rond 22.30 uur meldingen over harde knallen waren binnengekomen. Agenten die poolshoogte gingen nemen, troffen bij een van de woningen aan de Steengracht meerdere kogelinslagen aan.

NH-verslaggever Matthijs Gemmink zag maandag in de straat dat enkele ruiten van een van de woningen in de straat zijn gesneuveld. Ook de ruit van een naastgelegen woning is doorboord, ziet hij. “Een duidelijk gaatje”, laat hij weten. “Verder is er weinig schade, maar er wordt nog wel buurtonderzoek gedaan. Agenten praten met bewoners van de straat.”

Een bewoonster van de Fabrieksgracht vertelt dat de schoten haar aan vuurwerk deden denken. “De kinderen waren net gedoucht en naar bed, toen ze geschrokken naar me toe kwamen. Wat later heb ik naar buiten gekeken en zag ik dat de politie er was. Dat was fijn, toen wist ik dat het goed was.” Een andere bewoner zegt dat hij rond die tijd ‘een paar gastjes’ zag lopen. Net als zijn buurvrouw dacht hij aan vuurwerk, tot hij zag dat ‘een van hen een wapen had’.

Geen gewonden
Er zijn bij de beschieting geen gewonden gevallen. De politie doet onderzoek naar het motief van de beschieting en probeert verdachten in het vizier te krijgen. Voor het onderzoek is de recherche op zoek naar getuigen. Heeft u rond 22:30 uur iets verdachts gezien in de buurt van de Steengracht? Heeft u kort voor of na het incident mogelijk personen zien lopen/ rennen? Heeft u een camera in de omgeving en mogelijk beeldmateriaal? Of heeft u andere informatie over dit incident? Neem dan contact op met politie via telefoonnummer 0900-8844. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. Referentienummer 2021072542.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button