Hollands KroonPolitiek

Hollands Kroon wil stuk grond Wieringerwerf verkopen aan Knarrenhof

Wieringerwerf – De gemeente Hollands Kroon is voornemens om een stuk grond in Wieringerwerf te verkopen aan de organisatie achter het ‘Knarrenhof’. Het gaat om grond voor een hofje met 32 seniorenwoningen. Sinds eind 2021 moeten gemeente bij grondverkoop gelijke kansen bieden aan potentiële kopers, echter vindt Hollands Kroon dat in dit geval niet nodig.

De Hoge Raad heeft in haar uitspraak over gemeentelijke gronduitgifte namelijk ook gezegd dat uitzonderingen mogelijk zijn. Namelijk wanneer bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop. In dit geval gaat het om een stuk grond waarover de gemeente al sinds 2019 in gesprek is met de organisatie van het Knarrenhof. Daarnaast zou het nu nog opstarten van een selectieprocedure zorgen voor aanzienlijke vertraging.

Enige gegadigde
De doelstellingen van het Knarrenhof passen volgens de gemeente precies bij de behoeften in Wieringerwerf. Het initiatief komt vanuit de inwoners: Een groep is naar de gemeente toe gestapt met het verzoek om een woongroep te vormen in samenwerking met de landelijke stichting achter het Knarrenhof. In de herstructurering van Wieringerwerf heeft de gemeente dit willen oppakken en de grondverkoop is de volgende stap. Er zijn daarom volgens de gemeente geen andere serieuze gegadigden. De bekendmaking van het voornemen tot verkoop is onderdeel van de nieuwe verplichting sinds de uitspraak van de Hoge Raad eind 2021.

Het stuk grond ligt aan de Sternstraat, op de plek van basisschool Het Baken en de voormalige dansschool. Naar verwachting wordt het Knarrenhof in 2023 opgeleverd worden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button