Ingezonden

5 tips voor het kopen van een boxspring

Een goede nachtrust begint bij een comfortabel bed. Tegenwoordig heb je hier veel keuze in, maar een boxspring blijft toch wel een van de beste opties. Maar hoe stel je nu eigenlijk de perfecte boxspring samen? In dit artikel hebben we een aantal handige tips voor je verzameld!

1. Grootte boxspring

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welk formaat boxspring je wilt hebben. Ga je voor een eenpersoonsbed, tweepersoonsbed of misschien zelfs een twijfelaar? Houd ook rekening met de beschikbare ruimte in je slaapkamer en eventuele andere meubels die je nog kwijt wilt. Pak de meetlint er dus bij en meet het allemaal op, zodat je gerichter kunt zoeken naar jouw ideale boxspring.

2. Welk matras?

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het matras. Een goed matras zorgt namelijk voor extra comfort en ondersteuning. Kies daarom voor een matras dat past bij jouw lichaamsbouw en slaapgewoonten. Er zijn bijvoorbeeld matrassen die extra stevig zijn voor mensen met rugklachten, of matrassen die juist extra zacht zijn voor mensen die op hun zij slapen. Ook het materiaal van het matras is belangrijk. Kies je voor pocketvering, traagschuim of latex? Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo biedt traagschuim bijvoorbeeld een goede drukverdeling en past het zich aan aan de contouren van je lichaam. Pocketvering zorgt voor goede ventilatie en ondersteuning. Koop je een boxspring van beddenleeuw, dan kun je jouw boxspring altijd samen met jouw favoriete matras bestellen.

3. Vergeet een goed hoofdkussen niet

Een andere belangrijke factor bij het samenstellen van een boxspring is het hoofdkussen. Het juiste hoofdkussen zorgt voor een goede slaaphouding en voorkomt nekklachten. Er zijn verschillende soorten hoofdkussens, van stevig tot zacht en van dons tot synthetisch. Kies het hoofdkussen dat past bij jouw slaaphouding en voorkeur.

4. Welke stijl?

Ook is de uitstraling van de boxspring belangrijk. Kies voor een stijl die past bij de rest van je slaapkamer. Ga je voor een klassieke uitstraling of juist modern? Kies je voor een stoffen bekleding of juist leer? Er zijn vele mogelijkheden om jouw boxspring helemaal naar wens samen te stellen bij Beddenleeuw!

5. Extra opties

Een boxspring met extra opties zoals opbergruimte onder het matras of een tv-meubel is een slimme keuze voor wie graag meer functionaliteit wil in zijn slaapkamer. Zo kun je gemakkelijk spullen opbergen of genieten van je favoriete tv-programma’s vanuit bed. Deze extra opties zijn handig als je bijvoorbeeld in een klein appartement woont en ruimte wilt besparen, maar ook als je het comfort wilt vergroten.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button