Sport

Suns onderuit tegen Belfius Mons-Hainaut

Advertentie:

Den Helder – Ondanks een sterke start slaagden de Den Helder Suns er donderdagavond niet in hun tweede overwinning in de Silver Elite van de Bnxt League te behalen. Tegen Belfius Mons-Hainaut eindigde de wedstrijd met 66-78 op het scorebord.

In het eerste kwart leidde Job Kayan de Suns met zes opeenvolgende punten, inclusief een steal, rebounds en een spectaculaire dunk. Met een driepunter van Noah van der Heiden namen de Suns even de leiding met 9-7. Echter, bij 15-18 keerden de kansen en moesten de Suns in de achtervolging. In de tweede tien minuten stonden de Helderse mannen met andermaal een score van Kayhan, halverwege aan de goede kant van de score 23-22. Van der Heiden scoorde 25-22 en dat was ook direct de grootste voorsprong voor de Suns. Kort daarop werd met een 0-12 run van de bezoekers de ruststand weggezet op 27-36.

Die run kwamen de Suns niet meer te boven. Hoewel de twee opvolgende kwarten met een klein verschil werden verloren (14-15, 25-27), was het verschil het grootst bij 43-65. Bij deze stand waren er nog zes minuten resterend in het vierde en laatste kwart. In de laatste zes minuten lieten de Belgen de teugels enigszins vieren, waardoor de uitslag nog enigszins dragelijk wordt: 66-78.

De volgende wedstrijd van de Den Helder Suns is op zaterdag 20 april in sporthal Quelderduin om 19:30 uur. Tegenstander: Leuven Bears.

Topscorers
Den Helder Suns: Sean Flood 16, Job Kayen 15, Jimbo Lull 15
Belfius Mons-Hainaut: Stymir Thrastarson 14, Leon Santalj, Maxime Depuydt 11

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button