Uitgaan

Tweede editie van Noorderhavenloop op 12 mei

Advertentie:

Julianadorp – Na een geslaagde eerste editie vindt op zondag 12 mei voor de tweede keer de Noorderhavenloop plaats. Het woonzorgpark wordt omgetoverd tot een bewegingspark waar cliënten gezamenlijk met omwonenden en geïnteresseerden uit de nabije omgeving kunnen wandelen, hardlopen en gezellig samenkomen.

De Noorderhavenloop wordt georganiseerd door SV Noordkop Atletiek, Woonzorgpark Noorderhaven/’s Heeren Loo, SV Sportlust en Rotary Club Den Helder. “In wezen is dit sport- en bewegen evenement veel meer dan een loop”, vertelt James Meijer van Rotary Club Den Helder. “Het wordt een gezellige beweegdag op dit mooie park met voor ieder wat wils. Tevens bedoeld om de verbinding te zoeken van de omgeving met de bewoners van dit park.”

De organisatoren laten weten dat iedereen van harte welkom is om deel te nemen aan de verschillende elementen van deze dag. Deelnemers kunnen kiezen om te wandelen of om te hardlopen. Wandelaars kunnen kiezen uit routes van vier, acht en veertien kilometer. Voor de renners is er een jeugdwedstrijd van één kilometer, en volwassenen hardlopers kunnen deelnemen aan de vijf of tien kilometer. Daarnaast is er een gezelligheids-/gezinsloop van één kilometer waaraan iedereen kan deelnemen, met en zonder beperking. Dit kan zowel hardlopend als wandelend. Bijvoorbeeld als gezin, in kleine groepen, in een rolstoel, wandelwagen, framerunnend, op (duo)fiets of skelter.

Speelveld
Naast het wandel- en hardloopevenement wordt een groot speelveld opgezet waar de jeugd zich kan vermaken met allerlei opblaasattracties. Rotary Club Den Helder zet op dit veld een foodtruck neer waar diverse soorten snacks verkrijgbaar zijn. Het speelplein is doorlopend open tot 13:00 uur. De officiële opening van de dag is om 11:00 uur met de gezelligheids-/gezinsloop van één kilometer. Het gehele programma ziet er als volgt uit:

09:00 uur: Start wandeltocht van veertien kilometer. Deze gaat ook verder buiten het park.
10:00 uur: Start van de wandeltocht van de vier en acht kilometer. Deze vindt plaats binnen het park en doet alle bakens (de twaalf kunstwerken) aan.
11:00 uur: Officiële opening en start van de gezelligheids-/gezinsloop van één kilometer.
11:30 uur: Start van de tien kilometer parkloop wedstrijd.
11:40 uur: Kidsrun van één kilometer voor de leeftijdsgroepen 7-8, 9-10 en 11-12 jaar.
12:00 uur: Start vijf kilometer parkloop wedstrijd.

Het gehele programma eindigt om 13:00 uur.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich tot en met 8 mei aanmelden via inschrijven.nl. Op de dag zelf kan er inschreven worden vanaf 09:30 uur tot een kwartier voor de start. Met de inkomsten uit deze dag wordt een goed doel gesponsord bij ’s Heeren Loo. Het evenement is mede mogelijk gemaakt door de Stimuleringsbijdrage uit het Sportakkoord Den Helder.

Als herinnering aan deze dag zal wederom, en met instemming van de kunstenaar, aan alle deelnemende kinderen tot en met twaalf jaar en cliënten van het woonzorgpark na afloop van elk onderdeel een mooie medaille worden uitgereikt waarop één van de bakens van het park staat afgebeeld. Volwassenen die prijs stellen op een herinneringsmedaille kunnen dit bij hun inschrijving aangeven.

Overige informatie
De organisatie roept deelnemers en bezoekers op om zoveel op de fiets te komen. Als stalling is een grote grasveld beschikbaar achter de sporthal, dicht bij het evenemententerrein. Mensen die met de auto komen kunnen parkeren aan de zuidzijde van het park bij de ingang aan de Callantsogervaart.

Vorig jaar vond de eerste editie van de Noorderhavenloop plaats. Het weer was erg benauwd, maar dat maakte het evenement niet minder succesvol.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button