Den Helder

Vogelasiel voorlopig gesloten vanwege ziekte

Advertentie:

Den Helder – Vogelasiel De Paddestoel meldde vrijdagavond op Facebook dat ze tijdelijk gesloten zijn. Uit reacties op het bericht blijkt dat de sluiting al sinds afgelopen dinsdag is en dat de Dierenambulance zieke dieren naar wildopvang Bonte Piet in Midwoud brengt. De reden voor de sluiting ligt in de persoonlijke sfeer, zo laat Ben Reiff namens het bestuur van de Paddestoel weten.

“Onze beheerder heeft zich van de week ziek gemeld en omdat haar directe medewerksters nog te onervaren zijn om zelfstandig de Wildopvang verantwoord te runnen (diagnosticeren, medicatie toedienen, wondverzorging etc.) hebben wij als bestuur besloten om de Wildopvang tijdelijk te sluiten”, aldus Reiff. “Heel naar allemaal, ook het feit dat de dierenambulance, De Bonte Piet en Ecomare hierdoor weer zwaar belast worden.”

Uiteraard is het de bedoeling de Paddestoel zo snel mogelijk weer open te hebben, maar een datum kan nog niet worden gemeld. “Dat is mede afhankelijk van het herstel van onze beheerder”, verduidelijkt Reiff. Los van de ziekmelding helpt de onzekerheid rond de nieuwbouw ook niet echt. “We zijn inmiddels zes jaar bezig! Het vergunningtraject bij de provincie is al een drama en nu weer de bezuinigingen waar gemeenten mee worden geconfronteerd.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button