Sport

VV Succes boekt belangrijke overwinning op De Koog

Advertentie:

Hippolytushoef – De veldvoetballers van vv Succes hebben donderdagavond thuis met 2-1 gewonnen van De Koog. Door deze overwinning is het verschil met de nummer drie van de ranglijst in de vierde klasse nog maar drie punten, en dat terwijl Succes nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Succes begon stroef aan het midweekse duel. In de zevende minuut maakte de linksbuiten van de Koog een uitstekende actie waar hij een verdediger uitkapte en met een fraai schot in de hoek trefzeker was. Precies zeven minuten kwam Succes weer op gelijke hoogte. Toine Bugel kreeg de bal rond het strafschopgebied en speelde zich goed vrij. Daarna maakte hij de gelijkmaker.

Het bleef daarna een aantrekkelijk duel. Succes-doelman Tom de Visser moest in korte tijd twee keer scherp ingrijpen. De eerste op een snoeiharde kopbal uit een corner van de Koog en vlak daarna was hij in een één op één situatie daadkrachtig. Mede door deze acties van de Visser zochten de ploegen de kleedkamer op met een 1-1 stand.

Succes gevaarlijk
Het team van trainer Ben Visser begon energiek aan het tweede bedrijf. Zo was er al snel een actie van Bart de Kleine, maar zijn inzet ging net over. In de 54e minuut kreeg Succes een strafschop na een overtreding op Tom Kamp. Pieter Mulder bleef onberispelijk en knalde de 2-1 binnen. Tien minuten later was de ploeg uit Hippolytushoef dichtbij de 3-1, maar Kamp zijn onhoudbare inzet belandde op de lat. Niet veel later was er ook doelgevaar namens Pieter Mulder, maar zijn kopbal ging naast het lege doel.

In de slotfase drong De Koog nog aan op de 2-2. Zo knalde een aanvaller van de tegenstander net naast en in de slotfase kon Succes-speler Wonne van Bekkum via een correcte slijding groot gevaar voorkomen. Succes was na afloop blij met het laatste fluitsignaal.

Trainer Visser: ‘Keihard gewerkt’
De winnende trainer Ben visser blikte na afloop terug op een moeilijke wedstrijd: “We hadden het erg lastig met de tactiek van de Koog. We kregen in de eerste helft zeer weinig ruimte om kansen te creëren. In de tweede helft creëerden we meer, maar lieten de Koog in de wedstrijd door de belangrijke derde goal niet te maken. We zijn zeer te spreken over de manier waarop we toch de drie punten hebben behaald namelijk door als team keihard te werken. Die mentaliteit trok de overwinning over de streep en daar wil ik het team een groot compliment voor maken.”

Succes staat na de winst tegen De Koog op de zesde plek van de ranglijst. De verschillen in de subtop zijn uitermate klein. Zondag 14 april wacht Succes een thuiswedstrijd tegen Winkel.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button