Den HelderJeugd

Basisscholen doen hun best voor een gepast afscheid groep 8

Den Helder – De basisscholen zijn weer open en het schoolleven krijgt langzaam weer een beetje vorm. Groep acht is voor veel leerlingen het belangrijkste jaar, je gaat op kamp, het eindfeest, de musical en natuurlijk de cito’s. Dit jaar is het allemaal anders…

Vanwege corona konden de cito toetsen niet door gaan dit jaar. Leerlingen krijgen hun niveau toegewezen op basis van de entreetoets (die in groep zeven wordt gemaakt) en hun cijfers van normale toetsen. Ook werd met verschillende leerkrachten overlegd welk niveau het best bij de leerling zou passen.

Misschien wel het leukste uitje van de basisschooltijd is kamp. Verschillende scholen hebben hun kamp al gehad. “Wij zijn met de leerlingen in het begin van het schooljaar op kamp geweest. Zo bouwen de leerlingen al een band met elkaar”, aldus Koningin Julianaschool. De rest van de scholen die nog op kamp moesten hebben het afgelast, tot grote spijt van zowel leerkrachten als leerlingen.

Musical
Naast kamp is de musical ook altijd een groot feest. Sommige basisscholen in Den Helder (waaronder De Hofstee, Schoter Duijn en De Fontein) vinden het een optie de musical op te nemen, zodat de ouders niet naar school hoeven te gaan. “Ons idee is een bioscoop van de school te maken en in kleine groepjes ouders en leerlingen de opnames op het grote bord te bekijken. Het wordt gewoon nog afwachten of er nog meer versoepeld wordt en hoe het allemaal gaat lopen”, aldus een leerkracht van De Hofstee.

Scholen doen hun best het zo leuk mogelijk te maken voor de leerlingen in groep acht. Zo zijn er nog meer ideeën als een BBQ, slapen op school en een diploma-uitreiking. Een groot gezamenlijk eindfeest zit er dit jaar helaas niet in.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button