Hollands KroonVideo

Goed begin proef bezoek Lelypark

Wieringerwerf – De eerste dag van de landelijke proef waarbij onder andere bewoners van het Lelypark voorzichtig aan wat bezoek mogen ontvangen, is goed verlopen. De locatie van woonzorggroep Samen in Wieringerwerf doet samen met nog 24 andere instellingen in Nederland mee aan de pilot.

“Het is echt goed gegaan”, vertelt teamleider Marieke Hendriks op locatie Lelypark. Bij de entree liggen de lijsten met de roosters. Elke bewoner mag één vaste bezoeker aanwijzen die dan twee keer in de week een uur mag langskomen. “We hadden een fijne start met blije bewoners en tevreden bezoekers. Ik denk dat het goed is gegaan.”

Berna Wagenaar komt vandaag langs. Zij gaat op bezoek bij haar 87-jarige moeder: “Ik had voorgesteld om een lekker potje te Rummikubben. Maar mijn moeder wil liever haar zomer- en winterkleren verwisseld hebben. Nou, dan gaan we daar toch mee beginnen maar dan is zo’n uurtje wel snel om.”

Lees verder bij mediapartner NHNieuws

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button