Hollands Kroon

Onderzoek naar toekomst agrarische sector Hollands Kroon

Hollands Kroon – De agrarische sector is van belang in Hollands Kroon. Maar hoe zorgen ze ervoor dat dit in de toekomst ook zo blijft? Samen met LTO heeft de Amsterdam Green Campus gevraagd onderzoek te doen naar de toekomst van de agrarische sector in de gemeente. Een online enquête onder agrarische ondernemers maakt onderdeel uit van het onderzoek.

Wat komt er op hun af en waar moeten ze op inzetten om deze voor de gemeente zo belangrijke sector een goede toekomst te bieden? Er zijn veel ontwikkelingen en wensen voor de gronden in de gemeente, denk aan natuur, industrie, datacenters, woningbouw, de energietransitie etc. Deze hebben effect op hoe ze de beschikbare ruimte gebruiken. De vraag is: waar zitten de kansen en waar belemmeringen?

Om dit te onderzoeken zijn er een aantal interviews gehouden en vragen ze alle agrarisch ondernemers deel te nemen aan de online enquête. Zo krijgt de gemeente een beeld van wat er speelt en wat er nodig is voor een goede toekomst. De enquête is tot en met 24 mei te vinden op www.hollandskroon.nl/onderzoekagrarischesector

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button