Hollands Kroon

Catalijn Claes uit Anna Paulowna schrijft aangrijpende en realistische roman

Adverentie

Anna Paulowna – Catalijn Claes is al vele decennia romanauteur. Op haar hoge leeftijd geeft zij blijk van een indrukwekkende maatschappijvisie en een scherp oog voor wat mensen beweegt. De schrijfster woont in Anna Paulowna en schrijft al haar boeken op haar typemachine.

De roman “Sterrenkind” gaat over het jonge meisje Dieuwertje, die in het hele dorp gezien wordt als abnormaal. Ze trekt zich hier niets van aan, maar haar ouders hebben hier wel moeite mee. Ook op school is Dieuwertje een buitenbeetje. De enige die haar wel begrijpt is Simon, een oude waddenvisser. Hij noemt Dieuwertje zijn Sterrenkind.

Onverwachts krijgt Dieuwertje hevige hoofdpijnaanvallen, maar de dokters vinden niets tijdens hun onderzoeken. Wat is er toch met dit bijzondere meisje aan de hand? Catalijn Claes beschrijft het prachtig en invoelend in haar roman Sterrenkind. Sterrenkind verschijnt op 25 mei bij Uitgeverij Zomer & Keuning.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button