Den Helder

Eerste heipalen Hector Treubstraat in de grond

Den Helder – Met het heien is een start gemaakt met de aanpak van de voormalige school aan de H. Treubstraat 80-82. Door gebruik te maken van holle heipalen zullen omwonenden minder overlast ervaren van deze werkzaamheden. Op deze locatie komen dertien appartementen voor bewoners met een licht verstandelijke beperking en een steunpunt voor ‘s Heeren Loo.

Het historisch uiterlijk van het gebouw uit 1936 is door architect Beltman zoveel mogelijk intact gelaten. Het gebouw had oorspronkelijk ijzeren raamsponningen. Die zijn later vervangen door kunststof kozijnen. Helder Vastgoed plaatst weer aluminium kozijnen terug waarmee het originele beeld het beste wordt benaderd.

In het kader van een CO2-neutraal woningbezit wordt er geen gas aangesloten en wordt de warmte opgewekt via bodemwarmtewisselaars en een warmtepomp. Verder komen er 6 zonnepanelen per appartement op het dak en wordt het gebouw geïsoleerd volgens de eisen van deze tijd. Er komt een gemeenschappelijke fietsenberging en parkeren gebeurt op eigen terrein. Het project moet in 2022 klaar zijn.

Bron: Samen Bouwen aan Den Helder

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button