Den HelderPolitiek

Herinrichting Loopuytpark start dit najaar

Adverentie

Julianadorp – Het college B&W heeft het definitieve ontwerp voor de herinrichting van het Loopuytpark vastgesteld. Er was iets meer tijd nodig om een juiste oplossing te vinden met betrekking tot de parkeervoorzieningen. Het initiatief dat in 2018 is gestart kan nu eindelijk tot uitvoering komen.

De nieuwe locatie voor lang parkeren
Parkeren
In de oude situatie waren er 57 parkeerplekken beschikbaar. Dit worden er straks 36 en allemaal in de zogenaamde blauwe zone. Voor wie langer wil parkeren komt er op loopafstand een parkeerplaats op het grasveld ten westen van winkelcentrum De Riepel. De veelzijdigheid van het park blijft: “Alles is en blijft mogelijk op het Loopuytpark: of het nu gaat om wonen, winkelen, eten en drinken, een evenement, een bezoek brengen aan de huisarts, tandarts of een therapeut, of om er gewoonweg aangenaam te verblijven”, aldus het college B&W.

Door de inwoners
Portefeuillehouder Kees Visser is vooral blij dat het nieuwe park straks echt het resultaat is van de initiatieven van omwonenden en betrokken ondernemers: “Wij zijn echt enorm blij dat we samen met alle belanghebbenden dit prachtige plan handen en voeten hebben kunnen geven. Onze waardering voor de initiatiefnemers! Wat blijkt is wel dat we samen veel kunnen bereiken. Het gaat bij dit soort herinrichtingen met verschillende belangen om luisteren, aanpassen en begrip voor elkaar. Julianadorpers krijgen straks echt een plaatje van een Loopuytpark waar ze met recht trots op mogen zijn”.

In de komende maanden vinden er al verdere voorbereidingen en uitwerkingen plaats. Dit najaar kan de schop de grond in.

Het definitieve ontwerp van het Loopuytpark
Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button