Hollands KroonPolitiek

Meer bomen in Hollands Kroon, nieuw bos op losse schroeven

Hollands Kroon – Het college B&W heeft in samenwerking met adviesbureau BügelHajema het nieuwe groenstructuurplan opgesteld. Het plan geeft inzicht in de mogelijkheden die er in de gemeente bestaan voor het aanplanten van bomen.

Uit het groenstructuurplan werd duidelijk dat Hollands Kroon ruimte heeft voor 4750 nieuwe bomen. Momenteel plant de gemeente al 300 bomen per jaar, daar komen er nu 175 bij om zo in tien jaar tot het gewenste aantal te komen. Het aanplanten van een boom kost de gemeente ongeveer €400,- waarmee de totale kosten van dit nieuwe voorstel op €70.000,- per jaar uitkomen. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met dit voorstel en deze uitgave. Als de raad akkoord gaat is Hollands-Kroon de komende tien jaar bijna €2.000.000,- kwijt aan het planten van bomen.

Begin maart liet de raad zich al informeren over het plan. Toen werd er ook gesproken over de mogelijkheden voor het aanplanten van een nieuw bos. Er is echter gebleken dat de beoogde locaties voor het bos bijna allemaal al een nieuwe bestemming hebben gekregen. De enige mogelijkheid die er nog is heeft betrekking op het uitbreiden van bos in de omgeving van begraafplaats Zandburen in Hippolytushoef. Volgens de wethouder is er wel vraag naar, dus deze optie wordt verder onderzocht.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button