Hollands KroonVideo

Video: Vele administratie nekt ondernemer

Advertentie:

Slootdorp – Ze is boos, heel boos. Sandra Munster begrijpt niet waarom er zoveel administratieve rompslomp aan een ondernemer wordt verplicht.

De wet ‘Informatieplicht Energiebesparing’ verplicht een ondernemer enkele vragen te beantwoorden over hoe zij energie moeten/kunnen besparen. “Normaal gesproken heb ik hier helemaal geen moeite mee”, aldus Sandra. “Maar deze lijst bevat zo’n 180 vragen en bij elke vraag moet je weer een toelichting geven. Dat betekent dat ik dagen lang bezig ben om dit in te vullen. Onbegonnen werk en ik heb als ondernemer wel andere dingen te doen.”

“Ze moeten daar in Den Haag eens wakker worden en zeggen; ja dit kan eigenlijk niet, het is te intensief en vergt teveel tijd van de ondernemer”, vervolgt Sandra. “Het kan allemaal veel eenvoudiger. Ze kunnen zo naar onze energie rekening kijken om te zien dat wij heel goed bezig zijn met besparen. In de land -en tuinbouw wordt al heel veel bespaard. Ik heb contact gehad met het CDA en de BBB en ook zij vinden het allemaal veel te ver gaan.”

Op de Facebookpagina van Sandra Munster-Niesten staat een video en vertelt zij hoe zij denkt over de wet ‘Informatieplicht Energiebesparing’.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button