Hollands KroonPolitiek

Zwembad De Rijd mede door inzet vrijwilligers medio juni weer open

Adverentie

Hollands Kroon – Zwembad De Rijd in Nieuwe Niedorp wordt gerenoveerd. De gemeente besloot in maart van dit jaar om hier een miljoen euro beschikbaar voor te stellen. De verwachting is nu dat het zwembad, met uitzondering van het peuterbad, in juni al open kan voor publiek.

De afgelopen periode waren er 37 verschillende vrijwilligers aan het werk om het zwembad op te knappen. Vanwege de coronamaatregelen ging dit wel in groepen van maximaal tien personen. Door de inzet van deze vrijwilligers is de renovatie voorspoedig verlopen: “De werkzaamheden worden ’s avonds, vrijdag en zaterdag uitgevoerd. Er is sprake van een tomeloze inzet en veel enthousiasme”, aldus het college B&W.

Alleen het peuterbad zal deze zomer nog niet open kunnen. Er wordt nog onderzocht hoe deze kan worden gerenoveerd. Het instructiebad wordt volledig gerenoveerd en voorzien van nieuw tegelwerk, wat deze maand nog zal worden afgerond. Er is wel besloten om de huidige glijbaan te verwijderen omdat deze niet meer voldoet aan de wet- en regelgeving. Onderzocht wordt of realisatie van een nieuwe glijbaan binnen het beschikbare budget mogelijk is. Ook het diepe bad is vernieuwd. De springinstallatie wordt voorzien van twee nieuwe duikplanken en nieuwe beveiligingshekjes.

Voor de definitieve opening zal de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord nog akkoord moeten geven.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button