Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon herinnert inwoners aan energietoeslag

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon wil haar inwoners herinneren aan de mogelijkheid om een eenmalige energietoeslag aan te vragen. Dat kan vanaf 16 mei aanstaande via de website van de gemeente. Het gaat om een eenmalige bijdrage van €800,- voor mensen met een laag inkomen.

Voor alleenstaanden is de grens een inkomen van €1.245,- netto per maand. Voor gezinnen €1.778,- netto. Voor inwoners die reeds de AOW leeftijd hebben bereikt ligt de grens iets hoger (€1.383,- en €1.872,- respectievelijk). Om in aanmerking te komen geldt een minimumleeftijd van 21 jaar, moeten de aanvragers inwoner zijn van Hollands Kroon en de Nederlandse nationaliteit hebben. Tevens is de toeslag enkel voor de hoofdbewoner van het adres.

Sommige inwoners krijgen de eenmalige energietoeslag vanzelf. Zij hoeven dus geen aanvraag te doen. Dit zijn inwoners die al gebruik maken van bepaalde andere regelingen van de gemeente. Van deze groep inwoners is bij de gemeente namelijk al bekend dat zij aan de voorwaarden voldoen. Het gaat om inwoners die gebruik maken van regelingen als de bijzondere bijstand of de individuele inkomenstoeslag. Deze mensen ontvangen op korte termijn een brief van de gemeente.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button