Den HelderHollands KroonKop van Noord-Holland

Tien Blauwe Vlaggen voor de Noordkop

Regio Noordkop – De Kop van Noord-Holland heeft donderdag in totaal tien Blauwe Vlaggen uitgereikt gekregen. De uitreikingsceremonie vond dit keer plaats in de Hanzehaven van de gastheer gemeente Elburg.

In Den Helder was er een vlag voor de strandslagen Julianadorp, Zandloper en Duinoord. Als voorzitter van de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) is Jan Roelofsen blij met dit resultaat. “Veel dagjesmensen en toeristen hechten veel waarde aan deze onderscheiding. Dit is weer een prachtig resultaat voor ons team en de gemeente Den Helder”, aldus Roelofsen. Ook Groote Keeten, Callantsoog en Petten mogen weer een jaar lang de Blauwe Vlag laten wapperen.

v.l.n.r. Jan Roelofsen (SSN), Patrick Poelma jury voorzitter Blauwe Vlag en Jan Siersma (SSN)
Jachthavens
De Helderse jachthavens WSC Breewijd/MBSOV, KMJC en Willemsoord mochten ook een Blauwe Vlag in ontvangst nemen. Datzelfde gold voor Marina Den Oever. Een groene wimpel was er voor de jachthavens Willemsoord (Den Helder) en Marine Den Oever (Wieringerwerf). Het toekennen van de wimpel betekent dat de jachthavens bovenop de internationale criteria voldoen aan eisen op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit omvat onder andere duurzame inkoop, gebruik duurzame (bouw)materialen, energiebesparing, schoonmaakmiddelen, waterbesparing, maatschappelijke betrokkenheid, groenbeheer, transport en keten-verantwoordelijkheid.

De Blauwe Vlag wordt elk jaar uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens. De locaties vragen de Blauwe Vlag onderscheiding vrijwillig aan. In de praktijk betekent dit dat jachthavens en stranden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button