Den HelderJeugdVideo

Basisschoolleerlingen uit De Schooten massaal aan de wandel tijdens Schootenloop (video)

Advertentie:

Den Helder – Leerlingen en docenten van De Vlieberg, Schoter Duijn en De Dijk hebben vrijdag in grote getale deelgenomen aan de Schootenloop. Dat is een wandeling door de Helderse wijk De Schooten. Anita Campfens, adjunct-directeur van De Dijk, is blij met het sportieve evenement: “Saamhorigheid creëren.”

De drie basisscholen uit De Schooten organiseren de Schootenloop als alternatief voor de avondvierdaagse. Daar doen zij als school niet aan mee. Campfens: “We merkten dat steeds meer leerlingen met hun sportvereniging meededen en niet meer met de school.” Daarom riepen de drie naast elkaar gelegen scholen in de wijk in 2022 de Schootenloop in het leven. De eerste editie was een dusdanig succes dat de leerkrachten daar maar wat graag vervolg aan geven. Van de jongste kleuters tot de aanstaand brugklassers uit groep 8: iedereen deed vrijdag mee aan de wandeling. De wandelgroepen waren verdeeld in drie groepen: kleuters, groep 3, 4, 5 en groep 6, 7, 8. Iedere wandelgroep liep zijn eigen route door de wijk.

Voor de grotere kinderen was er halverwege de route een korte pauze ingelast bij de Albert Heijn in Schootenplaza. Daar krijgen de wandelaars een bekertje limonade en een appeltje voorgeschoteld, gesponsord door eigenaar Jacco Kat. Campfens is erg blij met die deal: “We doen bij De Dijk veel samen met Schootenplaza. Dat zij ons nu ook sponsoren is erg leuk.” Ook Marvin van Betuw, leerkracht lichamelijke opvoeding op De Vlieberg spreekt zijn dankbaarheid uit naar de ondernemer: “We zijn heel blij dat zij dit willen doen.”

Saamhorigheidsloop
Van Betuw beschrijft de Schootenloop als een ‘saamhorigheidsloop’. De leerkracht vindt het mooi dat de drie scholen met dit initiatief op een gezonde en gezellige manier samenwerken. Campfens van basisschool De Dijk merkt op dat de leerlingen van de verschillende scholen door de loop meer naar elkaar toetrekken: “De kleuters van de verschillende scholen zwaaien elkaar zelfs helemaal uit wanneer zij na de wandeling weer naar hun eigen school toegaan.”

Ter gelegenheid van de Schootenloop is zelfs een heus Schootenlied gemaakt door één van de leerkrachten. Leerlingen hebben het liedje massaal geoefend en zingen het nummer luidkeels door de straten van De Schooten. Bij terugkomst op school werden alle kinderen voor hun sportieve prestaties beloond met een medaille.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button