Sport

Fun op slotdag Tour de Lasalle: iedereen kan meedoen

Advertentie:

Den Helder – Nog maar drie weken en dan is de 68e Tour de Lasalle in volle gang. Qua aantal inschrijvingen belooft het weer een mooi evenement te worden bij zowel de heren als de dames, maar als extraatje kan dit jaar iedereen meedoen. Daarvoor wordt op de slotdag, zondag, namelijk de Funklasse verreden.

De Funklasse is een extraatje op de slotdag, tussen de officiële wedstrijden door. De wedstrijd start om 13.30 uur op de Javastraat en staat open voor iedereen vanaf 15 jaar. Wie jonger is en ook mee wil doen kan zich inschrijven voor de Dikke Bandenrace, die zondagochtend plaatsvindt.

Wie meedoet aan de Funklasse schrijft zich in voor 18 rondes van 1,6 kilometer, totaal dus zo’n 30 kilometer. Tijdens de wedstrijd is een helm verplicht en er wordt gereden zonder transponders. Om mee te mogen doen moet de deelnemer wonen binnen een straal van 25 kilometer van Den Helder of werkzaam zijn bij een bedrijf dat binnen een straal van 25 kilometer van Den Helder gevestigd is. De kosten voor deelname zijn 10 euro en dat is inclusief de kosten voor de daglicentie KNWU.

Inschrijven kan voor 1 juni via de site van de Tour de Lasalle, of op de dag zelf op de Javastraat. De 68e editie van de Tour de Lasalle vindt plaats van 1 tot en met 4 juni.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button