Hollands KroonJeugd

Audities Pay It Forward in volle gang

Advertentie:

Wieringerwerf – Musical Talent speelt in mei 2024 de musicalproductie Pay It Forward. Een musical met een prachtig verhaal en bijna nog mooiere muziek. Voor deze productie zijn de audities in volle gang.

“Dit jaar spelen we met Musical Talent ‘Pay It Forward’, een musical met een prachtig sociaal verhaal. Wanneer een middelbare schoolklas van een maatschappijleer docent de opdracht krijgt om een idee te verzinnen waarmee ze de wereld een stukje mooier kunnen maken, bedenkt de jonge Trevor het ‘Geef het door’ principe. Hij doet iets goeds voor drie mensen en in plaats van hen terug te laten betalen, vraagt hij ze om het door te geven en ook weer iets goeds te doen voor drie mensen. Op deze manier ontstaat een keten van goede daden die de wereld over zal gaan. Naast deze mooie boodschap kenmerkt de musical zich ook door de rauwe kanten van het leven. Zo komen door het verhaal heen verschillende onderwerpen aan bod als alcoholgebruik, huiselijk geweld, pesten, suïcidale gedachten en zinloos geweld. Stuk voor stuk zware maar belangrijke onderwerpen die worden aangestipt in de musical.” vertelt regisseur Michelle de Jong.

Maatschappelijk project
Mede gezien de vele maatschappelijke thema’s hebben de producenten de stap gezet om naast het spelen van de musical er ook een maatschappelijk project aan te koppelen. “In de voorbereiding beseften we ons dat deze musical een mooie ingang zou kunnen bieden om met kinderen in gesprek te gaan over deze thema’s. Daarom hebben we contact gezocht met wethouders Mary van Gent (Sociaal domein en onderwijs) en wethouder Robert Leever (Cultuur) om onze ideeën voor te leggen. In het eerste gesprek dat we met elkaar voerden was er meteen ondersteuning voor het idee voor een maatschappelijk project, mede omdat het goed aansluit bij een aantal lopende projecten in Hollands Kroon”, aldus De Jong.

“In een pitch voor de schooldirecteuren voelden we hetzelfde enthousiasme. We zijn momenteel nog volop in gesprek over de invulling van de projecten, want het lijken er meerdere te worden, en de daarbij behorende planning. Dat is uitdagend gezien de volle planning van de basisscholen, maar daar gaan we met elkaar een mouw aan passen. Daarnaast zoeken we verbinding met instanties die het gesprek aan gaan met de jongeren na het zien van de musical. Er zijn nog de nodige dingen te regelen, maar met de positieve grondhouding zoals we deze tot nu toe van iedereen hebben ervaren, hebben we er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

Audities
Naast het maatschappelijk project loopt uiteraard ook het creatieve proces gewoon door. Dat betekent dat er volop audities worden gedaan voor Pay It Forward. “We hebben inmiddels onze eerste twee auditiemomenten gehad en de groep begint langzaam te groeien, maar we hebben nog steeds plaats voor jongeren en volwassenen om de cast compleet te maken. In tegenstelling tot voorgaande producties zijn we voor deze productie ook op zoek naar volwassenen om rollen in te vullen.”

“Bij Musical Talent worden onze spelers professioneel gecoacht om hun grenzen te verleggen en de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van hun talent. We zetten samen een prachtige productie op de planken en zijn dan ook op zoek naar gemotiveerde jongeren en volwassenen die het leuk vinden om samen met ons dit prachtige verhaal te vertellen. Op zaterdag 4 november hebben we nog een aftrap- en auditiedag in Theater Het Vikingschip in Den Oever. Dan laten we de deelnemers kennismaken met het verhaal en gaan we in leuke workshops aan de slag met een aantal spelscenes, meerstemmige samenzang en een stukje choreografie uit de musical. Deze dag kan iedereen op een laagdrempelige manier kennismaken met Musical Talent en de productie om zo te ervaren of het iets voor ze is. Lukt het niet om op 4 november deel te nemen, maar lijkt het je wel heel leuk om mee te spelen in deze productie? Neem dan even contact met ons op want we kunnen ook een individueel auditie moment inplannen”, aldus De Jong.

De aftrap- en auditiedag is op 4 november vanaf 10.00 uur in Theater Het Vikingschip in Den Oever en zal tot 16.00 uur duren. Opgeven kan via www.talentacademynederland.nl/audities. Voor vragen kan je een mailtje sturen naar info@talentacademynederland.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button