Hollands KroonPolitiek

Waar blijft de beloofde groene parkeerplaats bij het winkelcentrum in Nieuwe Niedorp?

Advertentie:

Nieuwe Niedorp – VVD Hollands Kroon heeft politieke vragen aan het college gesteld over de parkeerplaats nabij het winkelhart van Nieuwe Niedorp. Raadslid Petra Borst wijst B&W erop dat er in 2018 is toegezegd dat de parkeerplaats een groen en parkachtige uitstraling zou krijgen. Vooralsnog ligt er een “groot, grijs parkeerterrein zonder groen”.

De groenstrook tussen Klaver Makelaardij en de toenmalige bibliotheek was ten tijde van het vaststellen van de plannen rondom het winkelhart onderwerp van discussie. Omdat dit stuk in wezen onderdeel uit maakt van het park, zouden de parkeerplekken ook een parkachtige indeling krijgen. Eind 2018 toonde Hoorne Vastgoed aan de raad een impressie van het winkelhart en de betreffende parkeerplaats. Daarin wordt expliciet genoemd dat een kaal parkeerterrein niet wenselijk is.

De beoogde indeling was er juist een met “parkeren tussen bomen en hagen, sierheester en wintergroen”. Hier is nog niet veel van terecht gekomen en de VVD krijgt hier naar eigen zeggen opmerkingen over van bewoners. Daarbij komt dat de parkeerplaatsen volgens Borst in strijd zouden zijn met het bestemmingplan. Op het terrein geldt een maatschappelijke bestemming en de parkeerplaatsen waren bedoeld voor bezoekers van de inmiddels gesloopte bibliotheek. De VVD wil van het college weten wanneer de beloofde groene parkeerplaats wordt gerealiseerd en hoe zij om wil gaan met deze tegenstrijdigheid in de bestemming.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button