Den HelderMaritiem

Zr.Ms. Holland thuis na inzet Caribisch gebied

Den Helder – Zr.Ms. Holland is weer thuis na vier maanden inzet in Caribische wateren. Als stationsschip in ‘de West’ onderschepte de Holland acht drugstransporten. De acties waren goed voor een vangst van zo’n 4.500 kilo contrabande. Het patrouilleschip spoorde de boten op in samenwerking met de Amerikaanse kustwacht.

De marine investeert in de regio steeds meer in de samenwerking met andere landen. Commandant van Zr.Ms. Holland kapitein-luitenant ter zee Joeri van Campo: “Naast onze samenwerking met de Amerikanen versterkten we de banden met Colombia. Ook met de Puerto Ricanen hadden we goede contacten.” Dit zijn voor Defensie belangrijke partners bij de bestrijding van de internationale drugs- en wapensmokkel. De marine werkt in het gebied ook nauw samen met Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Behalve de onderschepping van de drugsboten, blijft een ander hoogtepunt de bemanning van de Holland zeker bij. De koninklijke familie voer in februari namelijk mee van Aruba naar Curaçao. Het bezoek was onderdeel van een kennismakingsreis van prinses Amalia met de Caribische eilanden.

Stationsschip
Het stationsschip in de West wordt naast het tegengaan van drugs- en wapensmokkel, ook ingezet voor humanitaire hulpverlening en reddingsoperaties. Zr.Ms. Groningen lost de Holland als stationsschip in het Caribisch gebied af.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button