UitgaanVideo

Video: Enthousiaste kijkers op de Nationale Molendagen

Advertentie:

Den Oever – Tijdens de Nationale Molendagen kon je van binnen zien en beleven hoe een molen werkt.

Hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt en ook in Den Oever bij de molen ‘De Hoop’ kwamen de bezoekers graag een kijkje nemen. Molenaar en secretaris van “De Wieringer Molens” Rien Eykelenboom vertelde enthousiast over de werking van alle bewegende delen in de molen.

De bezoekers, waaronder ook kinderen, waren zeker onder de indruk, want er komt heel wat bij kijken om zo’n molen in beweging te krijgen en te houden. Voordat je je eigen molenaar mag noemen gaan dan ook meerdere cursussen aan vooraf.

Geldinzameling
Om een molen in stand te houden zijn niet alleen goede vrijwilligers nodig maar ook het onderhoud is enorm belangrijk. Daar een molen uit veel draaiende delen bestaan gebeurt het nogal eens dat er moet worden gerestaureerd. Deze reparaties lopen behoorlijk in de papieren.

Bij de molen ‘De Hoop’ zijn in de 47 jaar oude stalen roeden roestgaten geconstateerd. De vereniging is momenteel bezig met het plannen om deze te vervangen. De kosten van deze operatie bedraagt bijna €100.000 en dit geld willen zij grotendeels binnenhalen via verschillende instanties zoals de provincie en het molenfonds. Toch zal er een aanzienlijk bedrag overblijven en daarvoor wordt en een beroep gedaan op de bevolking.

Meer informatie
Voor meer informatie over de molen kunt je terecht op de website.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button