Den HelderZakelijk

35 aanvragen binnen voor steunfonds horeca en detailhandel

Adverentie

Den Helder – Horecaondernemers en detailhandel kan sinds begin deze maand een beroep doen op het Helderse steunfonds. Voor winkel- en horecaondernemers is een half miljoen euro beschikbaar gesteld. De gemeente heeft inmiddels 35 aanvragen voor lastenverlichting van huurkosten ontvangen. Deze aanvragers hebben allemaal een positieve beschikking gekregen en een deel is deze week ook al betaald.

Het geld is voor een tijdelijke regeling die ondernemers – zowel in het stadshart en de winkelcentra maar ook op andere plaatsen – tegemoetkomt in de huisvestingskosten. Dit om te voorkomen dat ondernemers en detailhandel de deuren moeten sluiten vanwege de coronacrisis.

Tot 31 juli kunnen nog aanvragen voor lastenverlichting huurkosten ingediend worden. Meer informatie over de regeling en wijze van aanvragen is te vinden op www.denhelder.nl/ondernemers.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button