Den HelderJeugd

Bibliotheek daagt ‘biebbouwers’ uit voor Minecraftchallenge

Advertentie:

Den Helder – De bibliotheek heeft een prachtige uitdaging voor kinderen die gek zijn op Minecraft: Biebbouwers. Deelnemers tussen de 9 en 14 jaar worden iedere maand meegenomen naar het verleden, heden of toekomst. De kinderen krijgen een bouwopdracht die ze thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat zij zelf het leukste vinden. Ze gaan op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin die gebouwd werden. Aan de hand van die informatie bouwen ze het gebouw zoals zij denken dat het eruit heeft gezien.

Daarna sturen ze een screenshot of een filmpje van hun bouwwerk op. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt een geweldig Minecraft bordspel cadeau. De eerste keer worden de deelnemers meegenomen naar het verleden. Zo’n 2000 jaar terug in de tijd, toen een deel van het huidige Nederland bij het Romeinse rijk hoorde. De kinderen gaan een Castellum bouwen, oftewel een Romeins fort. Een instructiefilmpje staat op de website: www.kopgroepbibliotheken.nl

Foto’s of filmpjes van het bouwwerk moeten voor 22 juni opgestuurd worden naar: biebbouwers@probiblio.nl Uiteraard voorzien van naam, leeftijd en woonplaats.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button