Den Helder

Specsavers Den Helder roept 40-plussers op voor ooggezondheidsonderzoek

Advertentie:

Veel mensen gaan twee keer per jaar naar hun tandarts, maar een van de belangrijkste zintuigen wordt vaak vergeten: de ogen. Specsavers Den Helder wil daar verandering in brengen. Het risico op een oogaandoening neemt toe als vanaf 40 jaar. Daarom nodigt Specsavers Den Helder op 10 oktober, World Sight Day, alle veertigjarigen uit Den Helder en omgeving uit om een afspraak te maken met optometrist Pauline Schenk voor een ooggezondheidsonderzoek.

Veel mensen kennen hun huisarts, tandarts en apotheker. Maar ze kennen hun optometrist vaak niet. Uit onderzoek van Specsavers* blijkt zelfs dat een op de vijf Nederlanders (21%) nog nooit van een optometrist heeft gehoord. Een vergelijkbaar aantal (19%) heeft wel van een optometrist gehoord, maar weet niet precies wat zij doen. Tijd om hier verandering in te brengen.

Onnodig zichtverlies voorkomen
Het niet tijdig ontdekken van een oogaandoening kan grote gevolgen hebben voor de rest van het leven. Veel mensen gaan pas naar de huisarts of oogarts op het moment dat ze klachten hebben, terwijl het dan soms al te laat is. Omdat uit onderzoek blijkt dat vijftig procent van het zichtverlies kan worden voorkomen, wijst Specsavers Nederlanders op het belang van regelmatig oogonderzoek. Dit kan gaan om een sterktemeting door de opticien of een uitgebreider onderzoek door de optometrist, het zogenaamde ooggezondheidsonderzoek. Een optometrist kan de gezondheid van de ogen controleren en tekenen van medische aandoeningen, zoals diabetes of de oogaandoening glaucoom, vroegtijdig detecteren. Daarnaast kan een optometrist ook bepaalde klachten behandelen, zoals droge ogen en in een aantal gevallen rode ogen. Voor een afspraak bij een optometrist is geen verwijzing van een huisarts nodig.

Uitnodiging voor veertigplussers
Pauline Schenk, optometrist Specsavers Den Helder: “Het verbaast mij altijd dat we in Nederland standaard twee keer per jaar naar de tandarts gaan omdat we de kwaliteit van ons gebit zo lang mogelijk willen behouden, maar dat we voor de kwaliteit van onze ogen maar weinig actie ondernemen. Je ogen zijn wat mij betreft een van de belangrijkste zintuigen, want denk maar eens na wat voor moois je allemaal zou moeten missen wanneer je zicht je in de steek laat. Helaas weten we dat vanaf je veertigste het risico op een oogaandoening toeneemt. Door een tijdige controle kun je de schade van een oogaandoening beperken of zelfs voorkomen. En hier lever ik in mijn werk heel graag een bijdrage aan. Daarom roepen we 40-plussers uit Den Helder en omgeving op om een afspraak te maken voor een uitgebreid ooggezondheidsonderzoek. Dit onderzoek kan helpen om signalen van oogaandoeningen te ontdekken.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button