JeugdKop van Noord-Holland

Gratis online webinair “Help, mijn kind gebruikt?”

Online – Dankzij de versoepelingen van coronamaatregelen zijn festivals en feestjes weer mogelijk in de aankomende vakantie. Tegelijkertijd is GGD Hollands Noorden benieuwd wat dit gaat betekenen voor alcohol- en drugsgebruik onder jongeren. Om ouders en opvoeders voor te bereiden, organiseren In Control of Alcohol & Drugs en Brijder Jeugd op donderdag 17 juni een webinar met het thema “Help, mijn kind gebruikt”.

Tijdens het webinar geven twee professionals van de Brijder Jeugd informatie en concrete tips. Zij gaan in op gedragskenmerken van een kind dat middelen gebruikt, opvoeding en grenzen, pubergedrag en communicatie. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Voorlichting
De voorlichting vindt online plaats en kan ook anoniem gevolgd worden. Het webinar is gratis en duurt van 19:00 uur tot 20:30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden via interventiesgezondheid@ggdhn.nl. Wat betreft het tijdstip is rekening gehouden met de EK-voetbalwedstrijd Nederland-Oostenrijk.

Het belang van voorlichting voor ouders met het oog op de zomer was een van de resultaten van een recente peiling onder jongerenwerkers, gehouden door In Control of Alcohol & Drugs. Doel daarvan was het achterhalen van mogelijke signalen over jongeren die van plan zijn ‘los te gaan’ met alcohol en drugs deze zomer.

Jongvolwassenmonitor
Uit de jongvolwassenmonitor van de GGD blijkt dat in de regio Noord-Holland Noord van de minderjarigen die drinken, 51,4 procent aangemerkt kan worden als een bingedrinker, omdat zij grote hoeveelheden alcohol drinken per gelegenheid. Voor de jongvolwassenen geldt dat 41,9 procent wel eens softdrugs heeft gebruikt en voor harddrugs is dit 25,6 procent. Alcohol- en drugsgebruik leidt tot gezondheidsrisico’s en mogelijke verslaving. Bij drugs speelt daarnaast ook het risico op psychische stoornissen.

In Control of Alcohol & Drugs is een samenwerking van de 17 gemeenten van Noord-Holland Noord, GGD Hollands Noorden, Veiligheidsregio NHN, LINK, Brijder Jeugd en GGZ NHN. Het programma ‘In Control of Alcohol & Drugs’ is gericht op het voorkomen en terugdringen van het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren in Noord-Holland Noord.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair geweest bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button