Texel

Nieuwe testlocatie geopend van stichting open Nederland in de Koog

Texel – Deze week is in het dorpshuis aan de Nikadel in De Koog een nieuwe testlocatie geopend van stichting open Nederland. Op deze locatie kan worden getest voor een negatief testresultaat in de Corona-app. Het is tevens de enige teststraat van stichting open Nederland op de Waddeneilanden.

Op dit moment zijn deze testen nog gratis en dienen geïnteresseerden een afspraak in te plannen op testenvoortoegang.org, of de testen gratis zullen blijven is nog even afhankelijk van wat wordt besloten door de overheid.

Een testuitslag is 40 uur geldig, dit biedt dan ook perspectief voor grotere horecazaken, discotheken en festivals deze zomer op Texel. Zoals het er nu uitziet kan met een toegangstest namelijk een deel van de maatregelen worden los gelaten en kunnen er evenementen worden georganiseerd voor een groter publiek.

Zaken als Discotheek de Toekomst in De Koog hebben op deze manier een teststraat om de hoek en ook festivals als Sunbeats kunnen op deze manier doorgang vinden. Deze discotheek en diverse feestcafés zijn ondertussen al 1,5 jaar gesloten en staan klaar om open te gaan.

Vrijdag 11 juni kreeg de horeca tevens te horen dat evenementen vanaf 30 juni weer zijn toegestaan, dit is natuurlijk ook goed nieuws voor het eiland Texel.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button