Den Helder

Vuurtje stoken? Gezellig, maar ook ongezond

Den Helder – Een vuurkorf of barbecue aansteken zorgt voor extra warmte en gezelligheid. Het stoken van zo’n houtvuurtje heeft ook een andere kant. Want waar vuur is, is rook en rook kan zorgen voor overlast in de omgeving. Rook is slecht voor de gezondheid en de kwaliteit van de lucht. De rook die ontstaat bij het verbranden van hout, zorgt dat er fijnstof in de lucht terecht komt. Mensen die problemen hebben met hun luchtwegen zijn hiervoor extra gevoelig. Deze medebewoners hebben eerder en ook vaker klachten van houtrook, ook bij kleine hoeveelheden.

De hoeveelheid schadelijke stoffen in de eigen tuin verminderen kan door anders te stoken. Den Helder beschikt gelukkig over relatief schone lucht. Om dit zo te houden en om een goede gezondheid en prettige leefomgeving in stand te houden volgen hier een aantal tips.

  • Gebruik alleen schoon hout, dat goed gedroogd is. Vochtig hout verbrandt onvolledig, waardoor veel ongezonde stoffen vrijkomen.
  • Stook geen geïmpregneerd of geverfd hout, daarbij komen schadelijke stoffen vrij. Het is bovendien verboden om bewerkt hout te verbranden.
  • Laat de barbecue of vuurkorf uit bij windstil of mistig weer. Op zulke dagen blijft rook hangen en dat kan plaatselijk veel luchtvervuiling en rook- en geuroverlast veroorzaken.

Kijk voor meer informatie en praktische tips op deze link.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Je moet wat als je huis gasloos is gemaakt op aandringen van de groene gekte

Back to top button
%d bloggers liken dit: