Kop van Noord-Holland

Gratis leefstijlcheck van leefstijlcoaches en apothekers

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Leefstijlcoaches van Diëtist & Leefstijl organiseren van 12 tot 16 juni samen met apothekers in de Noordkop de derde Apotheek en Leefstijlweek. Inwoners van Den Helder, Julianadorp, Anna Paulowna en Texel kunnen zich aanmelden voor een leefstijlcheck.

Esther van den Berg, leefstijlcoach bij Diëtist en Leefstijl: “We willen een gezonde leefstijl voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maken. Tijdens deze week krijgt iedereen die zich aanmeldt een gratis en vrijblijvende leefstijlcheck. Daarbij kijken we naar voeding, beweging, ontspanning en slaap: zijn die goed in balans? Als iemand geneesmiddelen gebruikt, kijkt ook de apotheker mee.”

Met een gezonde leefstijl is gebruik van medicatie soms te voorkomen. Daarnaast kunnen medicijnen invloed hebben op hoe men zichzelf voelt, hun nachtrust en gewicht. Elly Zon, apotheker bij apotheek Zuiderhaaks en Bernhardplein in Den Helder legt uit: “Een goede leefstijl is extra belangrijk als je klachten hebt zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 of darmaandoeningen. Met medicijnen kun je de klachten behandelen, maar ze nemen niet de oorzaak weg. Regelmatig zie ik mensen met symptomen waarbij met een gezonde leefstijl misschien minder medicatie gebruikt kan worden. Het kan ook zijn dat medicijnen iemands conditie onderdrukken, waardoor afvallen moeilijker gaat. Daarom doen we de leefstijlcheck samen met de leefstijlcoaches om van toegevoegde waarde voor elkaar te zijn.”

Aanmelden
Aanmelden kan telefonisch (0223-234577) of via de website: www.dietist-leefstijl.nl/leefstijlweek. De apotheken die meedoen aan de leefstijlweek zijn de Texelse Apotheek (Den Burg), Apotheek Hollands Kroon (Anna Paulowna), Apotheek Zuiderhaaks en Bernhardplein (Den Helder).

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button