Kop van Noord-Holland

Borstvoedingsplatform Hollands Noorden gaat aan de slag met nieuwe peilingresultaten

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Het NCJ Onderzoeksrapport Peiling (Melk)voeding liet in mei 2024 zien dat minder vrouwen starten met alleen borstvoeding dan ooit tevoren. Ook stoppen veel vrouwen eerder dan ze van plan waren. Dit maakt hen vaak teleurgesteld.

Sinds 2010 is er in de regio Hollands Noorden een Borstvoedingsplatform actief. Dit platform wil ouders helpen met positieve ervaringen bij het voeden van hun baby. Ze geven eenduidige informatie en adviezen. Het platform herkent de uitkomsten van het onderzoek en bespreekt deze in de regio.

In het Borstvoedingsplatform zitten vertegenwoordigers (vooral lactatiekundigen) van de kraamzorg, verloskunde, ziekenhuizen, jeugdgezondheidszorg, vrijwilligersorganisaties en zelfstandige lactatiekundigen. De GGD Hollands Noorden heeft dit platform opgezet en leidt het.

‘Goede samenwerking belangrijk’
Mary Steen, lactatiekundige bij Jeugdgezondheidszorg GGD Hollands Noorden, zegt: “Ouders willen duidelijke informatie en raken onzeker door verschillende adviezen. Goede samenwerking is belangrijk om ouders zo goed mogelijk te helpen. Onlangs besprak het platform het voedingsbeleid voor te vroeg geboren baby’s. Volgende keer bespreken we ‘onrustige baby’ en ‘reflux’. Ook geven platformleden informatieavonden over borstvoeding aan (toekomstige) ouders. Zo kunnen ouders met meer zelfvertrouwen beginnen met borstvoeding. De jeugdgezondheidszorg biedt basiszorg bij borstvoeding. Vrijwilligers van La Leche League vullen deze zorg goed aan. Als ouders problemen hebben, kunnen ze een lactatiekundige inschakelen. Deze zorg wordt meestal vergoed via de aanvullende verzekering.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button