Uitgaan

Jongeren van Gouden Kans Project presenteren 3 juli hun impactproject

Advertentie:

Anna Paulowna – De huidige Gouden Kans groepen in Hollands Kroon hebben 3 juli hun eindviering. De groepen zijn in maart begonnen en bereiden zich nu voor op hun Gouden Actie. Ze naderen het einde van deze ronde en zullen afsluiten met het Pitch Event in Dorpshuis Veerburg in Anna Paulowna. Tijdens dit event vertellen de deelnemers over hun reis in het Gouden Kans Project en wat zij als team hebben bereikt met hun impactproject.

Het Gouden Kans Project is een MDT (Maatschappelijke Diensttijd) gesubsidieerd programma voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar uit Noord-Holland Noord. Het richt zich op persoonlijke ontwikkeling en het inzetten voor anderen en de omgeving. Gedurende zestien weken krijgen de deelnemers workshops en persoonlijke coaching. Daarnaast voeren zij een impactproject uit.

In de eerste zes weken van het project staan kennismaking, SDG’s (duurzame doelen) en inspiratie centraal. Daarna worden de deelnemers in teams van gemiddeld vier personen verdeeld. Ieder team werkt aan een sociaal of duurzaam thema. Gedurende ruim twee maanden krijgen ze wekelijks workshops over impact maken en werken ze één dagdeel per week aan hun impactproject. Dit mondt uit in een ‘Gouden Actie’ na twee maanden.

Bijwonen
Belangstellenden zijn welkom om 3 juli langs te komen en te zien waar de deelnemers zestien weken aan hebben gewerkt. Het pitch event begint om 16:00 uur aan Sportlaan 21 in Anna Paulowna, inloop is vanaf 15:30 uur. Vanaf 18:00 uur is er een borrel.

Mensen die er bij willen zijn, kunnen zich aanmelden bij Mike Jonker: mike@starters.eco. Meer informatie over het Gouden Kans Project is te vinden op goudenkansproject.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button