Politiek

LDA vraagt opheldering over vermeende illegale bewoning van Harmonie in Hippolytushoef

Advertentie:

Hippolytushoef – De fractie Lokaal Democratisch Alternatief (LDA), voorheen LADA, heeft opnieuw vragen gesteld aan het college over de voormalige Harmonie in Hippolytushoef. Enkele weken geleden vroeg de fractie al naar het gebruik van de appartementen in dit pand, vermoedelijk voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

Het college antwoordde toen dat er negentien bewoners in het pand aan het Kerkplein 1 wonen, verdeeld over acht appartementen, waarvan er momenteel nog twee leegstaan. Elk appartement mag slechts bewoond worden door één huishouden, wat volgens de definitie “een of meer personen die in vast verband samenleven (eventueel met hun kinderen)” betekent. Dit kan dus ook gaan om arbeidsmigranten volgens het college. Daarnaast meldde het college dat er twintig meldingen van overlast bij de gemeente en vier bij de politie zijn binnengekomen.

In haar vervolgvragen stelt LDA nu een negende appartement ter discussie. Dit betreft volgens LDA een slaapzaal met acht eenpersoonsbedden, waar alleen mannen slapen. Volgens omwonenden ontstaat er regelmatig overlast vanuit dit appartement. LDA heeft ook vernomen dat de twee, volgens het college onbenutte, appartementen wel degelijk bewoond zijn. Daarnaast wijst LDA op uitspraken van de voorzieningenrechter dat de huisvesting van arbeidsmigranten in het pand niet kan worden gelegaliseerd. De fractie vraagt het college waarom het zich nu verschuilt achter de definitie ‘huishouden’ en vraagt om uitleg waarom de situatie, gezien de uitspraak van de rechter, niet illegaal is.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button