Jeugd

Meisjes Sint Janschool winnen brons op NK Schoolhandbal

Advertentie:

Breezand/Arnhem – De meisjes van groep 7/8 van de Sint Janschool uit Breezand hebben een grote prestatie geleverd door Noord-Hollands kampioen te worden met schoolhandbal. Dit is voor het eerst in tien jaar dat deze titel weer werd behaald. Op zaterdag 8 juni mochten zij daarom deelnemen aan het Nationale Kampioenschap in Sportcentrum Valkenhuizen, onderdeel van Papendal in Arnhem, waar zij knap derde werden.

Eén van de meegereisde ouders omschrijft het als een ‘geweldige dag’. “Om 07:00 uur vertrokken we en om 21:00 uur waren we weer terug bij de Sint Janschool in Breezand. Het was een bijzondere ervaring voor de meisjes van het handbalteam en ook voor alle supporters die meegingen.” De supporters waren goed voorbereid met toeters, aanmoedigingsklappers en een grote toeter die bij elk doelpunt van de meisjes van Sint Jan afging. Het Sint Jan-aanmoedigingslied ‘Hutspot, Boerenkool, Sint Jan is de beste school!’ klonk regelmatig door de hal en had duidelijk een positief effect. Tijdens de lunchpauze zorgden de ouders en bakkerij Alkemade voor een heerlijke, gezonde lunch.

De spannende laatste wedstrijd, die gewonnen werd door de Sint Jan meiden, zorgde ervoor dat ze op de derde plaats eindigden in Nederland. Brons voor de Sint Janschool. “De meisjes deden het fantastisch en straalden tijdens en na de wedstrijd.” De terugreis was een groot feest met veel gezongen liedjes en een bingo, mede mogelijk gemaakt door sponsoren zoals Sport 2000 Bart Langedijk en Ici Paris, die prijzen hadden geschonken.

Dankwoord
De ouder besluit: “Namens iedereen van de Sint Janschool uit Breezand willen wij graag alle sponsoren bedanken: de Hollands Kroonse Uitdaging, Makelaardij Van Lierop, Expert Breezand, FX Huiberts, Koopman en Co, Bakkerij Alkemade, ICI Paris Den Helder, SR van de Sint Janschool en alle supporters die meegingen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button