Noord-Holland

Stichting TechValley en Rabobank bevestigen samenwerking bij METIP Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Noord-Holland kent een groot aantal innovatieve machinebouwers en toeleveranciers. Wereldwijd behoren deze bedrijven tot de top in hun nichemarkten. Binnen TechValley werken deze koplopers samen op het gebied van kennisontwikkeling en innovatie. Door de krachten te bundelen, van elkaar te leren en samen te innoveren creëren ze een innovatief ecosysteem van maakbedrijven dat zich klaarmaakt voor de toekomst. Om deze kopposities verder te versterken zoeken Stichting TechValley en Rabobank de samenwerking op.

TechValley is ruim vier jaar terug gestart vanuit tien ondernemers en hun innovatievraagstukken. Inmiddels is dit netwerk uitgegroeid tot ruim zestig deelnemende machinebouwers en slimme toeleveranciers, en dit aantal groeit nog steeds. Door op te trekken met diverse regionale innovatiepartners wordt specifieke expertise aangetrokken en het netwerk verder vergroot. De samenwerking met Rabobank brengt specifieke sectorkennis en kennis rondom innovatie en groei met zich mee. Voor de bedrijven biedt dit toegang tot een kennispartner op het gebied van duurzaam groeien.

“De maakindustrie is één van de speerpuntsectoren in onze regio en essentieel voor alle andere belangrijke clusters zoals Agri & Food, Maritiem & Energie en Health”, vertelt Monique van der Voort, voorzitter Stichting TechValley. “Met TechValley zetten we ons in om de maakindustrie en machinebouw in Noord-Holland toekomstbestendig te maken en houden. Innovatie, onderzoek en ontwikkeling (R&D) is voor veel van deze bedrijven van levensbelang om hun koploperpositie te behouden en te vergroten. En ook om de keten in de regio te behouden en te versterken. We hebben hierin al mooie stappen gezet en gaan dit nog verder uitbreiden. Het is mooi dat ook Rabobank het belang hiervan inziet ons daarin ondersteunt.”

Innovatiekracht vergroten
De ambities van TechValley en Rabobank komen samen in het vergroten van de innovatiekracht van de aangesloten bedrijven en die van de gehele regio. Door gezamenlijk netwerkevenementen en kennissessies te organiseren brengen ze bedrijven en andere partijen samen. De snelle ontwikkelingen binnen de maakindustrie maken samenwerking en het delen van kennis essentieel om toekomstbestendig te blijven. Want waarom zou je in je eentje het wiel uitvinden?

Hoewel beide partijen nog maar kort samenwerken is Ronald Bleeker, directeur coöperatieve Rabobank, overtuigd van de toegevoegde waarde van het partnership: “Samen kunnen we ondernemers echt helpen bij de uitdagingen en kansen van deze tijd. En uiteindelijk heeft de hele regio daar baat bij.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button